;

坂崎貴俊さんがCOSPAR 2020 Awardsで、COSPER/RAS Zeldovich Medalを受賞

研究室OB、坂崎貴俊さん(現・京都大学理学部理学研究科・助教)が、COSPAR 2020年総会(オンライン)で、 COSPER/RAS Zeldovich Medalを受賞しました。この賞は、天体物理学者・ヤコフ・B・ゼルドビッチを讃え、Russian Academy of Sciences と COSPAR が、優れた研究業績を上げた若い科学者に授与するものです。この度の受賞の詳細は下記COSPARのサイトに紹介されています。また、坂崎さんのメッセージがYouTubeで配信されています。

Joint COSPAR / Russian Academy of Sciences (RAS) Yakov B. Zeldovich Recognising young scientists for excellence and achievements

Takatoshi Sakazaki
COSPAR Scientific Commission A

For his pioneering work in understanding the dynamics of the upper troposphere and stratosphere, through the combination of satellite observations and theoretical analysis, and in pursuing the implications of the upper-atmosphere tides on spatio-temporal variations in ozone abundance.